maandag 15 juni 2009

Een extra dienstje

Vanavond deden we een extra dienst. Omdat er anders niemand was. En ze dan toch nog extra mensen nodig hadden gehad om aan de telefoon te vertellen dat er dus niemand was.

En ach, normaal vind ik 1 x in de week wel genoeg. Ik heb tenslotte ook nog een kind, vriend en hond die graag aandacht willen (en niet te vergeten mijn stofzuiger en wasmachine). Maar zo 1 x in de zoveel tijd kan er best een dienstje bij. En zo dus vanavond.

We begonnen de avond met een kat met opstipatie van een oudere dame. De kat had dus opstipatie. Van de dame weet ik het niet.
De kat moest heen naar de Spoedkliniek, werd onderzocht, kreeg voer en wat laxeermiddel en moest weer terug naar huis. En zo geschiedde.
Tussendoor, gedurende het wachten op de kat, kregen we nog een andere kattenrit. Een kat die in de gordijnen was geklommen en er daar ter plekke dood weer uit viel. Hartstilstand. Sowieso. Hartafwijking misschien. Valt niks van te zeggen verder.

Verder babyduif & babyduif. En babykatje.
Kittige kitten. Opgeduikeld door wat kinderen uit een weiland. Tussen de paarden.
De kinderen hadden de kitten mee naar huis genomen. Maar geen moeder die 'm wilde houden, dus ging de kitten van hand tot hand het volkstuinencomplex over.
Totdat ie bij een gzin kwam dat 'm ook niet wilde, maar wel de tegenwoordigheid van geest had om ons dan maar te bellen. En zo geschiedde.
Een stoer poepie. Heel bang. Waarschijnlijk geen mensen gewend, maar echt niet dat ie stil in een hoekje ging zitten bang wezen. No way !!

We hebben 'm afgeleverd bij Stichting Babydier. Maar niet voordat we 'm nog even op de film hadden gezet.

5 opmerkingen:

Neeltje zei

Hahaha dat word nog leuk om die herplaatst te krijgen! Ja, als waakhond!

Ilse zei

Hahahah lachen dat jullie uit reflex terug springen met de camera terwijl het "monster" veilig achter de tralies zit.
Een hele mooie kitten zeg, zou hem zo willen bijna, bijna want ik moet verstandig zijn.
Alle pups en kittens zijn aandoenlijk immers !

Susan zei

Ach die kittens. Mijn zus werkt bij een project dat wilde kittens vangt en plaatst in gastgezinnen, tot ze gesocialiseerd en geënt zijn en klaar voor een echt baasje. Het is in Tilburg. Eerst is ze zelf gastgezin geweest (heeft nu dus 4 katten in huis, kon geen afscheid nemen!).
kijk op: mijngastkittens.punt.nl

Linda zei

@Madelief: we denken dat ie zo reageert omdat ie geen mensen gewend was. Dat komt nu wel goed in het huis waar ie zit. Gelukkig. Maar een pittig ding zal het wel blijven.
@Ilse: ja, suf he, dat schrikken. En dat dan van een dierenambulancemedewerker. Duh. Maar het kwam omdat ik door dat schermpje zat te kijken en dan lijkt ie toch dichterbij... echt waar hoor :-).
@Susan: achut. Ik zou dat ook niet kunnen. Ze opvangen en dan weer weg doen. Echt niet. Ik vind het al moeilijk om niet alles mee naar huis te nemen. Maar ik hou vol. Ik hou vol.

Manon zei

haha, zoals jullie achteruitspringen als hij uithaalt! Hopelijk went 'ie snel aan mensen en vinden ze snel een baasje voor hem!